Previous ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  ... Next 


Slim incontinentiemateriaal


Vraag
Hoe kan je betere zorg op maat leveren in een woonzorgcentrum? Hoe krijg je inzicht in welk incontinentiemateriaal er het best bij elke bewoner past en wanneer we dit materiaal het best vervangen. Wanneer en hoe vaak dient het incontinentiemateriaal van bewoners in een woonzorgcentrum vervangen te worden? Voor verplegend personeel is het moeilijk inschatten wanneer een bewoner verschoond moet worden. Dit kan leiden tot te vaak voorschonen om geïrriteerde huid of urineweginfecties te voorkomen. Te vaak verschonen is ook niet aangenaam voor bewoners, denk bijvoorbeeld aan de nachtrust die verstoord wordt. Hoe kan technologie hierbij helpen?
Oplossing
Talia Decremer onderzocht in samenwerking met wzc Edouard Remy hoe commercieel beschikbaar slim incontinentiemateriaal met geïntegreerde sensoren geïmplementeerd kan worden in het woonzorgcentrum, en of het product doet wat het zou moeten doen om maximale kwaliteit te kunnen bieden voor de bewoner.
Cera Award!
Een nieuwe technologie invoeren betekent ook een verandering in processen. Mensen overtuigen om veranderingen door te voeren is een moeilijke taak, maar de jonge gedreven zorgtechnologe deed dat uitstekend. De jury waardeerde ook haar kritische houding, en sterke focus op het welzijn van de bewoners .
Specificaties
  • Studenten: Talia Decremer
  • Studiedomein: Zorgtechnologie
  • Onderwijsinstelling: VIVES Hogeschool Kortrijk
  • Jaar: 2018