Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... Next 


Proeven zonder eten


Vraag
Ontwikkel een oplossing om een kind (met slikprobleem) op een veilige manier te kunnen laten genieten van een groot smakenpallet.
Oplossing
Binnen een van onze woongroepen woont een jongentje van 6 jaar met het CHARGE-sydroom. Hij is ondermeer doof, beweegt zich voort in een elektrische rolwagen en heeft sondevoeding (omwille van een ernstig slikproblematiek mag hij geen vloeibaar en vast voedsel tot zich nemen op orale wijze). Maar bovenal is hij een bijzonder guitig kereltje met een grote 'joie de vivre'. Nu vroegen wij ons af of er op 'technologische wijze' een oplossing hiervoor gevonden zou kunnen worden. Niet om zijn slikprobleem op te lossen, maar wel om hem op een veilige manier te kunnen laten genieten van een groot smakenpallet?
Cera Award!
Het viel de jury op hoeveel moeite de studenten deden om te communiceren met de kinderen die hun spray testten. Ze leerden zelf basisbegrippen in SMOG (spraak met ondersteunende gebaren) en labelden hun sprays met iconen zodat de kinderen zelf smaken konden uitkiezen.
Specificaties
  • Studenten: Elien Vlaeyen, Irina Wils
  • Studiedomein: Master Biomedical Engineering
  • Onderwijsinstelling: KULeuven
  • Jaar: 2019