Previous ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  ... Next 


Interactieve games voor jongeren met een verstandelijke beperking


Vraag
Buiten het educatieve aspect, wil WAI-NOT de jongeren ook een recreatief aanbod bieden. Op de huidige spelletjes pagina bevinden er zich verouderde Flash spelletjes, die door vele browsers en ook mobiel niet ondersteund worden.WAI-NOT droomde van fijne en aangepaste nieuwe interactieve spelletjes die jongeren de mogelijkheid bieden om samen te spelen en met elkaar in interactie te gaan.
Oplossing
Tom hield met het ontwerp uitgebreid rekening met de mogelijkheden en beperkingen van de doelgroep en probeerde de digitale toegankelijkheid te maximaliseren. Hij voorzag ook verschillende niveaus in de spelletjes.
Cera Award!
Tom kwam na de kennismaking maandelijks op WAI-NOT en zowel hij als de medewerkers ervaarden die maandelijkse overlegmomenten als zeer waardevol en constructief. Toen de spelletjes ver genoeg gevorderd waren, ging Tom ze uitproberen op een school voor bijzonder onderwijs. Tom had bewust voor deze masterproef gekozen, omdat hij wist dat dat het ontwikkelen voor deze jongeren hem extra voldoening zou geven. De jury was sterk onder de indruk van zijn betrokkenheid en de fijne manier waarmee hij over de jongeren sprak; zijn gerichtheid op de eindgebruikers (fijne spelletjes voor de jongeren), en de grote inzet en engagement om tot een volledig werkend resultaat te komen voor WAI-NOT.
Specificaties
  • Studenten: Tom Laenen
  • Studiedomein: Master IndustriĆ«le Wetenschappen
  • Onderwijsinstelling: KULeuven
  • Jaar: 2017