Previous ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  ... Next 


Krijg ik een vuurtje?


Vraag
De Zavel in de Antwerpse Seefhoek is net een beetje anders. Het is een woonzorgcentrum voor bewoners met een uitbehandeld maar stabiel psychiatrisch ziektebeeld. De basisfilosofie van De Zavel is onderhandelde zorg, afgestemd op de specifieke noden van de doelgroep. Veel bewoners van De Zavel roken. Uit veiligheidsoverwegingen beschikken de bewoners niet over een eigen aansteker, er wordt vuur voorzien in de rookkamer. Helaas zijn de bewoners bijzonder creatief in het ontvreemden van dit zeer gegeerde voorwerp. Veel tijd van het verzorgend personeel ging verloren in zoeken, discussies met bewoners en het in de hand houden van onderlinge twisten tussen de bewoners.
Oplossing
De Zavel droomde van technisch talent met engagement dat hen zou verlossen van de dagelijkse jacht op ‘den allumeur’ en de nooit aflatende vraag naar een vuurtje.
Cera Award!
Peter Verdru en zijn Care Full Technology-team kregen deze uitdaging voorgeschoteld in het kader van een interdisciplinaire schoolopdracht. Ze bedachten een concept en kaapten daarmee op Care Full Technology de eerste prijs weg. Maar Peter was niet tevreden met een concept. Hij werkte na de schoolopdracht met grote engagement de hele zomer verder, tot hij een echt werkend, veilig en goedkoop alternatief had gerealiseerd. De jury was ook bijzonder gecharmeerd door de fijne manier waarmee Peter over ‘onze bewoners’ sprak, en de duidelijk goede samenwerking met De Zavel.
Specificaties
  • Studenten: Peter Verdru
  • Studiedomein: Bachelor Electromechanica
  • Onderwijsinstelling: HO Gent
  • Jaar: 2017