Previous ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  ... Next 


LengoCook


Vraag
Ontwikkel een kookapplicatie voor jongeren met een beperking (autisme) met als doelstelling hen meer onafhankelijkheid te verstrekken en zo tegemoet te komen naar hun drang om zelfstandig te kunnen wonen.Jongeren met autisme die zelfstandig wonen hebben nood aan ondersteuning en structuur. De ervaring leert ons dat ze naar onafhankelijkheid streven zonder de neiging te hebben om steeds een hulpvraag te stellen aan ouders/opvoeders/leerkrachten. Koken is zeker een activiteit die de nodige aandacht vraagt en waar ondersteuning gewenst is.
Oplossing
Maar de meeste kookboeken zijn statisch: je kan aan de gerechten niets toevoegen of veranderen. Autinet vzw droomde van een dynamische kookapplicatie, die personaliseerbaar is en gebruiks-en autivriendelijk. Informaticastudent Georges Grajchen, begeleid door docent Bart Jacobs ging de uitdaging aan. Samen met Autinet én de jongeren uit de doelgroep ontwikkelde hij, LengoCook een kookapplicatie die zelfstandig koken voor jongeren met autisme ondersteunt. Want jouw vergiet lijkt niet altijd op dat van het kookboek en de resulterende brownie ook niet. Voor sommige jongeren is het nodig dat het hulpmiddel of ingrediënt exact lijkt op wat zij hebben.
Cera Award!
Georges leerde zeer veel uit de feedback van en de interactie met jongeren uit de doelgroep. Het belang van kleuren bijvoorbeeld. Begeleider Philip Willems noemde Georges en de samenwerking met UCLL een godsgeschenk. Georges werkte de applicatie helemaal af, ze is gratis beschikbaar in de appstore. De jury waardeerde dat bijzonder, net zoals de fijne interactie met de doelgroep en hoe Georges door goed te luisteren naar de jongeren en Autinet het project beter maakte.
Specificaties
  • Studenten: Georges Grajchen
  • Studiedomein: Toegepaste informatica
  • Onderwijsinstelling: UCLL
  • Jaar: 2018