Previous ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  ... Next 


Snoezelruimte Toverland


Vraag
Gezinsactiviteitencentrum Het Balanske vzw uit Tielt-Winge wil een plek zijn waar ouders met een kind met een beperking steun kunnen vinden. Het Balanske biedt een waaier aan initiatieven en activiteiten aan maar is ook echt een plek waar gezinnen elkaar kunnen ontmoeten. Kinderen en jongeren met een beperking kunnen bij Het Balanske terecht voor verschillende activiteiten, onder andere snoezelen. Ouders met een kind met een beperking kunnen met hun hele gezin een snoezelruimte afhuren, een fijne gezinsactiviteit. De vraag hiernaar is zo groot dat Het Balanske nood had aan een extra snoezelruimte.
Oplossing
Studenten interieurarchitectuur van UHasselt gingen op de uitdaging in. Het ontwerp van het team van Danique Krijn, Eva Neijens en Thomas Goossens overtuigde het Balanske het meest. De jonge studenten gingen met enorm veel inzet en enthousiasme op onderzoek , ze trokken zelfs naar Nederland om kennis te maken met andere gelijkaardige snoezelruimtes en hun bezoekers. Ze ontwierpen en tekenden, discussieerden en overlegden. Hun werk en engagement resulteerde in een ontwerp voor een wonderlijk mooie feeƫrieke snoezelruimte voor en op maat van gezinnen met een kind met een beperking.
Cera Award!
Het Balanske werkte met vrijwilligers, de studenten en een beperkt budget om de nieuwe snoezelruimte ook echt te realiseren. De nieuwe snoezelruimte werd eind september geopend. Het Balanske is bijzonder blij met het eindresultaat en ook de pers was laaiend enthousiast. De Cera Award jury feliciteerde het creatieve team met dit eindresultaat en hun grote engagement en tijdsinvestering.
Specificaties
  • Studenten: Danique Krijn, Eva Neijens en Thomas Goossens
  • Studiedomein: Interieurarchitectuur
  • Onderwijsinstelling: UHasselt
  • Jaar: 2018