Previous ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  ... Next 


Speelgoed op afstandbediening binnen een afgebakend terrein


Vraag
Alle kinderen willen cool speelgoed. Speelgoed op afstandbediening bijvoorbeeld. Maar het is wel vervelend als je in een rolstoel zit en dat autootje valt van tafel. En waarom zijn die controllers zo lastig te bedienen?
Oplossing
In 2014 had de werkgroep ‘speelgoed voor kinderen met een beperking’ samen bedacht dat het toch leuk zou zijn als er wagentjes met aangepaste controllers zouden kunnen bestuurd worden, en als die wagentjes dan ook binnen een afgebakend terrein konden blijven. Dat terrein kan de tafel zijn, maar ook een gebied op de vloer.
Cera Award!
Master student Industriële Ingenieurswetenschappen Matthias Gorremans ging in samenwerking met collega-studente Carra Tillon de uitdaging aan. Voor hun masterproef maakten ze een robotwagentje dat niet over een dikke zwarte lijn gaat. Ze bouwden ook enkele op maat gemaakte controllers. De juryleden vonden het afgewerkte eindresultaat een duidelijk bewijs van inleefvermogen in de beperkingen maar vooral de mogelijkheden van de kinderen uit de doelgroep. En de kinderen? Die vonden het speelgoed super! De kinderen op Windekind vonden het super.
Specificaties
  • Studenten: Matthias Gorremans
  • Studiedomein: Master Industriële Wetenschappen
  • Onderwijsinstelling:
  • Jaar: 2017