Previous ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  ... Next 


Automatisch schommelbed voor mensen met dementie


Vraag
Het zorgethisch lab deSpiegeling is een plaats waar studenten en professionals uit de zorg zélf zorg kunnen ervaren, en waar over het ervaren van zorg op een ethische manier gereflecteerd wordt . De bekommernis gaat vooral uit naar de meest kwetsbare mensen van onze samenleving, zij die niet meer voor zichzelf kunnen, of durven, opkomen. Mensen met dementie zijn vaak onrustig in hun slaap en geraken ook moeilijk in een vaste en diepe slaap. Sommige mensen met dementie vertonen roepgedrag. Een baby die weent wordt steeds op dezelfde manier getroost: al wiegend, een universele handeling. Een oudere persoon die onverstaanbaar roept, wordt soms gesedeerd. Dit druist in tegen ethische zorgverlening en vormde de motivatie van de vraag om een automatisch schommelbed te ontwikkelen.
Oplossing
Op Thomas More werkten drie teams studenten aan deze uitdaging. Ze kwamen terecht in een voor hen vreemde wereld. De studenten vonden een geïnteresseerde bedrijfssponsor die hen bestaande ziekenhuisbedden gaf om om te bouwen en hun concepten uit te testen. Het team leerde veel over communiceren met partners in andere sectoren. Mikail en Remco overtuigden deSpiegeling én de jury met hun inzet en enthousiasme.
Cera Award!
Zelf formuleerde Mikail het zo: “We hebben veel geleerd tijdens dit project. Niet alleen op technisch vlak maar ook op sociaal vlak. We zijn trots en blij dat we de kans kregen om een project te verwezenlijken waarmee we mensen kunnen helpen. Als we opnieuw een project moeten doen zou ik graag terug één doen voor deze sector.” Remco voegde er nog aan toe: “ We kozen bewust voor een sociaal ingenieus project. Het gevoel dat je er mensen mee helpt, is constant aanwezig. Ik zou het zo nog eens willen doen. We zijn trots op onze prototye, maar hopen vooral dat het afgewerkt kan worden tot een bruikbaar product.” deSpiegeling formuleerde al een vervolgproject...
Specificaties
  • Studenten: Mikail Altmiskara - Remco Pleysier
  • Studiedomein: Bachelor Electromechanica
  • Onderwijsinstelling: Thomas More
  • Jaar: 2017