• project / masterproef indienen
    Heb jij ook een droom?

Doe mee  >>   project indienen  >>   Afgewerkte Cera Award projecten  >>   Epihunter

EpihunterVraag
Ontwikkel een product dat de levenskwaliteit voor kinderen met met non-convulsieve epilepsie (NCSE) en hun omgeving verbetert.
Oplossing
Bij kinderen met niet convulsieve epilepsie wordt een aanval vaak niet herkend. Deze kinderen doen "abscences" ze lijken tijdens zo'n epileptische aanval ‘afwezig’. Het bewustzijn is vaak sterk verlaagd, het kind is traag maar niet buiten bewustzijn. De organisatie Epihunter is het persoonlijk initiatief van een vader die een reële nood van zijn zoon wilde aanpakken: "Mensen zijn altijd boos op mij!" Deze kinderen worden vaak ten onrechte gezien als kinderen die niet opletten, niet luisteren, niet meewerken....
Cera Award!
De studenten konden zich goed inleven in de problematiek van deze kinderen: "Wat gebeurt er dan tijdens toetsen?" en waren zeer gedreven en geëngageerd om tot een optimaal resultaat te komen. De sterke interdisciplinaire samenwerking was volgens de jury een duidelijke verrijking voor het eindresultaat. Het team ging hun resultaten zelfs voorstellen op een internationale conferentie. En vader Tim? Die zei ondertussen zijn job op om van Epihunter een bedrijf te maken zodat te oplossing ook ter beschikking kan komen voor andere kinderen.
Specificaties
  • Studenten: Michiel Pieters, Martijn Festjens, Alexander Bielen
  • Promotor: Bart Jacobs
  • Studiedomein: Professionele Bachelor ICT en Elektronica
  • School: UCLL
  • Jaar: 2017