• project steunen
    Wil je deel uitmaken
    van een schitterend innovatief project

Doe mee  >>   project steunen  >>   Startende veelbelovende projecten  >>   Ontwerp en aanleg van een therapie - en oefentuin voor kinderen met complexe ontwikkelingsstoornissen

Ontwerp en aanleg van een therapie - en oefentuin voor kinderen met complexe ontwikkelingsstoornissenProbleem
Het centrum plant het bouwen van een nieuwbouwconstructie met een eigen autonome en functionele bestemming, bestaande uit drie bouwlagen: een gelijkvloers en twee verdiepingen. In het gebouw bevinden zich een onthaalruimte, 3 bureauruimtes, meerdere wachtruimtes, een vergaderzaal, meerdere therapieruimtes (11) , een zaal voor bewegingstherapie, een keuken en voldoende sanitair op elke verdieping. Aan de achterzijde van het gebouw wordt een therapie- en oefentuin aangelegd. De bedoeling van deze tuin is tweeledig: - therapie in open lucht en in een ruimere omgeving kunnen aanbieden. - de aangeleerde (vooral coordinatie en motorische) vaardigheden buiten de eigenlijke therapieruimte en in een meer aan de realiteit grenzende omgeving kunnen oefenen om zo de transfer van het aangeleerde naar de leefwereld vlotter te laten verlopen. Het ontwerpen en realiseren van dergelijke oefen- en therapietuin vergt een grondige kennis van landschapsarchitectuur in combinatie met de specifieke problematiek van de ontwikkelingsstoornissen. Bovendien zal een dergelijk project een sterke financiƫle impact hebben.
Mogelijke oplossing
Ontwerp en realiseer een therapie- en oefentuin voor kinderen met complexe ontwikkelingsstoornissen, zodat ze therapie kunnen volgen in open lucht en de aangeleerde (vooral coordinatie en motorische) vaardigheden buiten de eigenlijke therapieruimte en in een meer aan de realiteit grenzende omgeving kunnen oefenen om zo de transfer van het aangeleerde naar de leefwereld vlotter te laten verlopen.
Extra
Specificaties
  • Bachelor & Master
  • Doelgroep: mensen met een beperking
  • Startjaar: 2016
Studiedomein:
  • Architectuur
Regio:
  • Vlaams-Brabant
  • Brussels Hoofstedelijk Gewest