• project steunen
    Wil je deel uitmaken
    van een schitterend innovatief project

Doe mee  >>   project steunen  >>   Startende veelbelovende projecten  >>   Snijsysteem voor het versnijden van medische pleisters

Snijsysteem voor het versnijden van medische pleisters



Probleem
Binnen onze werkplaats versnijden wij verschillende soorten medische pleisters op maat. De maat is afhankelijk van de opdracht en varieert tussen 1 en 5 m. Daarna dienen de versneden stukken opgerold te worden en worden ze verpakt in doosjes. Het probleem stelt zich in het snijden en correct meten van de pleisters: De materie van de pleisters is een soort textiel met een kleef laag bedekt met een verwijderbare beschermlaag De kleef laag is verschillend, gaande van zeer klevende (type : robust) tot een licht klevende (type: sensitive) Het basismateriaal is opgerold op verschillende manieren, met verschillende lengtes We hebben reeds meerdere manieren geprobeerd : Knippen met schaar Met hand kapmes (dit bleek achteraf toch niet echt veilig) Met pneumatisch aangedreven textiel snijder Maar bij alle methodes is de kleef laag onze grote boosdoener : heel snel is het mes volledig bedekt met lijm en blokkeert de schaar / kapmes / snijder. Ondanks regelmatig reinigen – zowat elke 15 minuten, geraakt het gereedschap geblokkeerd en beschadigd. Ook de dubbele opbouw van de pleisters : pleister + beschermlaag, stellen een probleem. Vaak blijft het mes in de beschermlaag vast hangen. Doordat al de methodes die we getest hebben, manueel zijn, is ook het “recht” snijden niet zo evident. Toch is dit kwalitatief gezien voor onze klant zeer belangrijk.
Mogelijke oplossing
Wij zoeken dan ook een goede manier om deze materie op een veilige manier recht te versnijden en correct op maat in te stellen.
Extra
Specificaties
  • Bachelor & Master
  • Doelgroep: geen
  • Startjaar: 2013
Studiedomein:
  • Productontwikkeling
  • (Electro)mechanica
Regio:
  • Oost-Vlaanderen