• project steunen
  Wil je deel uitmaken
  van een schitterend innovatief project

Doe mee  >>   project steunen  >>   Startende veelbelovende projecten  >>   Interactieve modulaire belevingspanelen

Interactieve modulaire belevingspanelenProbleem
Momenteel is er in onze leefruimte een speelwand gemaakt met verwisselbare panelen waarop we sensorisch stimulerend materiaal aanbieden. Deze wand is erg toegankelijk voor onze cliënten zodat er eigenlijk zelfstandig mee kan worden omgegaan. Hier willen we mee zeggen dat hij : op de ideale hoogte is aangebracht om vanuit een rolstoel te kunnen bereiken. Hij bevindt zich vrij en centraal in de leefruimte Hij is enkele meters lang zodat er voldoende ruimte is om er langs te zitten de aangeboden materialen zijn afgestemd en aantrekkelijk voor het doelpubliek, doch ze zijn grotendeels statisch. Onze vraag : hoe maken we dit interactief en kunnen we opnieuw de nieuwsgierigheid en onderzoekszin van onze cliënten prikkelen ? Algemene voorwaarden waar de modules aan moeten voldoen Integreerbaar in de huidige wand, verwisselbaar, werkend op netstroom (eventueel met adapter), niet meer dan 15 cm uitsteken, mogelijke knoppen en bediening voor de cliënten op de onderste helft van de panelen, volume geluid begrensbaar, lichteffecten niet ‘flitsend’ en zacht van helderheid (epilepsie), lampen mogen geen hitte genereren, robuust en veilig, spatwaterdicht, reinigbaar.
Mogelijke oplossing
De organisatie heeft al verschillende ideeën, zie de schetsen De uitgewerkte modules zullen een permanent onderdeel vormen van onze leefruimte. Door het feit dat ze verwisselbaar zullen zijn kunnen we de nodige afwisseling bieden aan onze cliënten en het voor hen boeiend en fris houden. Afhankelijk van het aanbod zullen meerdere cliënten actief en ook passief kunnen genieten van de sensorische beleving die deze modules hen kunnen bieden.
Extra
Kennismaking is mogelijk mits er vooraf even een afspraak wordt gemaakt (telefonisch of via mail). Tijdens deze bezoekjes zullen onze cliënten aanwezig zijn en zal het zeker komen tot interacties. Sommigen verbaal, anderen non-verbaal. De studenten kunnen steeds terecht bij het team van onze leefgroep. Dit kan telefonisch of via mail, maar ook rechtstreeks door een bezoek (zie voorgaande)
Specificaties
 • Bachelor
 • Doelgroep: mensen met een beperking
 • Startjaar: 2016
Studiedomein:
 • Productontwikkeling
 • Textiel
 • Architectuur
 • Electronica
Regio:
 • Antwerpen