LUC Leyssens wint Senior Cera Award 2017

Van mijnwerker naar geëngageerde ondernemer

Op de Cera Award prijsuitreiking 2017 op zaterdag 21 oktober te Leuven werd ook de Senior Cera Award 2017 uitgereikt.

De Senior Cera Award laureaten zijn ingenieurs en technici die hun loopbaan een duidelijke maatschappelijke oriëntatie gaven.
En zo aan jonge mensen tonen dat ook technisch-wetenschappelijke studies kunnen leiden naar loopbanen die focussen om mensen en maatschappelijke uitdagingen.

Luc Leyssens is een techneut pur-sang. Als kind kreeg Luc een elektronica experimenteerdoos, na zijn studies elektriciteit gingen hij werken in de mijn. Snel schoolde hij zich bij in elektronica en ICT. Na te werken in verschillende bedrijven realiseerde hij zijn jongensdroom en richtte hij het bedrijf Lucine op. Maar bovenal is Luc de man achter Z-apps, dat digitale toepassingen maakt voor kwetsbare jongeren. Luc stelt het zo: "Technologie kan jongeren met een beperking begeleiden op hun weg naar zelfredzaamheid, kan conflictmomenten minimaliseren en zelfs vermijden. Dat is waar we bij Z-apps rotsvast in geloven: technologie ten dienste van de mens. En niet omgekeerd."

In zijn dankwoordje bedankte Luc de Senior Cera Award winnaar van 2016, Bart Jacobs die hem had genomineerd: “Ik was verrast maar vooral vereerd. Het is steeds een fijne samenwerking geweest tussen Lucine en de studenten van UCLL en ik hoop dat we dit in de toekomst nog kunnen verder zetten.”

Senior Cera Award Winnaar 2017

Luc LeyssensDankbaar om deze erkenning

En Luc had nog een boodschap mee voor de jonge Cera Award studenten: ”Als ex-mijnwerker ben ik misschien een vreemde eend in de bijt maar dankzij het feit dat wij in België levenslang kunnen leren, heb ik mijn dromen kunnen najagen en van mijn passie mijn beroep kunnen maken. Mijn boodschap aan jullie: blijf jezelf verrijken, pivoteer indien nodig maar vooral geloof in jezelf, zet door en het onmogelijke wordt mogelijk.”