OVER SLIMME OPLOSSINGEN VOOR ALLEDAAGSE PROBLEMEN

“Een slimme, en toch eenvoudige oplossing is nooit ver weg.”Wanneer een persoon of bedrijf uit de socialprofitsector een unieke, innovatieve oplossing op een zorgvraag heeft, kan Cera Award dit alleen toejuichen. We plaatsen zo’n oplossing graag in de kijker.

Nu aan de beurt: Marie Van den Broeck, zaakvoerder bij My Add On. Zij was één van de gastsprekers op onze ontbijtsessie ‘Zorg van de Toekomst’ op 4 december. De volgende sessie ‘Mobiliteit in de Zorg’ gaat trouwens door op 25 april!


Wie ben je?

"Ik ben Marie Van den Broeck, van opleiding Industrieel Ingenieur Ontwerper en nu zaakvoerder bij My Add On. Met My Add On maken we opzetstukjes voor krukken en rolstoelen die het leven beter en aangenamer maken én nog mooi zijn ook. Sinds kort ben ik ook mee de drijvende kracht achter Entusia, waar we stijlvol ondergoed voor mensen met licht urineverlies maken."


Wat drijft jou?

"Ik hou ervan om problemen op te lossen. Al van kleins af aan. Ik ben vooral geïntrigeerd door alledaagse problemen, net omdat die ons het meest op ons gemoed kunnen werken. En dat terwijl het eigenlijk vaak kleine problemen zijn die meestal slim op te lossen zijn."


Wat is jouw product en wie wil je hiermee helpen?

“Krukken zijn al decennialang hetzelfde, net zoals de klachten die daarbij horen. Daar heeft mijn oma me duidelijk op gewezen; ze moest een tijd met krukken lopen en klaagde nooit over iets, behalve over die krukken. We startten daarom een ruimere rondvraag bij verschillende krukgebruikers om de specifieke problemen in kaart te brengen en zo een gepaste oplossing te bedenken. Wat bleek? Steeds dezelfde problemen kwamen naar voren: pijn aan de handen, veelal tot blaren toe, en bovendien vallen de onhandige krukken zo’n 20 tot 30 keer per dag op de grond. Niet evident om ze terug op te rapen als je slecht te been bent. Eenvoudige taken zoals deuren openen, een gsm opnemen of sleutels meedragen zijn met krukken plots heel wat moeilijker. Gelukkig brengt de MySleeve - die op zo goed als alle soorten krukken past - daar verandering in! Hoe de MySleeve dat doet? Er zit een gelpatch in, die de drukpunten van de hand gelijkmatig verdeelt. Zo krijg je minder zere handen en zijn blaren verleden tijd. De magneet in de top van de MySleeve zorgt ervoor dat je beide krukken snel tegen elkaar kan klikken, waardoor je ze gemakkelijk tegen de muur, stoel of je eigen lichaam kan laten leunen, zonder dat ze vallen. Geen zere handen meer, je handen vrij wanneer je het wil én geen vallende krukken meer. Het is een eenvoudig ontwerp dat grote problemen oplost.”


Heb je nog tips?

“Als je zelf dagdagelijkse problemen tegenkomt, thuis, op het werk, in de auto... Probeer zelf eens na te denken hoe je dit kan oplossen. Focus op de kern van het probleem, wat kan de oorzaak zijn? Een slimme, en toch eenvoudige oplossing is nooit ver weg.”


Marie Van den Broeck - TEDx Talk.